Team Power Woman – Wateraid, March For Water
Vi behöver alla Power woman mer än någonsin


View this email in your browser


Hej alla Power Women!

 Vill du gå med Power Woman och WaterAid för kvinnors rättigheter och en jämställd värld? Vill du gå med oss för rent vatten?
 

Var med och bär 2 dunkar vatten genom Sverige!

Foto: WaterAid/Eliza Powell

Från 1:a mars kommer Team Power Woman tillsammans med organisationen WaterAid genomföra en fysisk marsch från Malmö till Luleå. Syftet är att bidra till en mer jämställd värld genom att se till att kvinnor som idag lever i akut nöd får tillgång till rent vatten.

Vi hoppas att du som medlem i Team Power Woman, tillsammans med andra engagerade personer, vill gå en eller flera delsträckor bärandes dunkar med vatten – för att uppmärksamma att miljoner kvinnor världen över tvingas gå i timmar efter vatten varje dag.

Vill du gå med oss för rent vatten och för kvinnors rättigheter? Och samtidigt tillsammans med andra engagera dig för en god sak samtidigt som du promenerar?

Anmälan samt mer information här om vilka delsträckor som är möjliga för dig att delta i : KLICKA HÄR

Mer information om: WATERAID

Kvinnor hjälper kvinnor

Foto: WaterAid/Basile Quedraogo

Idag saknar 785 miljoner människor i världen tillgång till rent vatten. Det drabbar kvinnor värre än män eftersom det i de flesta fall är kvinnor som ansvarar för familjens vattenförsörjning. 

Varje dag går miljoner flickor och kvinnor i timmar efter vatten. Vatten som är smutsigt och livsfarligt att dricka. Att hämta vatten tar så mycket tid att de inte hinner gå i skolan eller arbeta. Istället fastnar de i en ond cirkel av fattigdom och sjukdom.

Miljontals flickor och kvinnor över hela världen går och går. Men egentligen kommer de ingen vart.

Det måste vi ändra på.

För att göra det genomför WaterAid i mars varje år kampanjen March for Water. Kampanjen binder samman internationella kvinnodagen (8 mars) och världsvattendagen (20 mars). Genom kampanjen ökar WaterAid medvetenheten om problemet och engagerar privatpersoner, föreningar, skolor och företag i kampen för en jämställd värld.

I år engagerar sig Power Woman i March for Water med målet att uppmärksamma varför rent vatten är så viktigt för kvinnors hälsa och möjligheter i livet. 

Hur går det till?

Med start i Malmö kommer marschen röra sig uppåt genom landet och till slut gå i mål i Luleå. Marschen är uppdelad i olika delsträckor som är mellan 5 kilometer till 3 mil långa. Power Womans medlemmar, samt föreningar, skolor, företag och privatpersoner, anmäler sig att gå en eller flera specifika delsträckor. 

För att delta anmäler du dig till den sträcka du vill gå och ger en gåva på 249 kronor till WaterAids arbete för att fler kvinnor ska få rent vatten. Gåvan ger du direkt i anmälningsformuläret. Då får du dessutom ett par strumpor på temat vatten designade av WaterAids ambassadör skådespelaren Sofia Helin. 
(karta marschen).
 
Anmäl dig till en delsträcka HÄR

LÄS MER

Vi kommer även öppen en FB-Grupp till alla Power Woman som vill hjälpa till att göra detta möjligt med olika insatser.

Våra Ambassadörer  
Sofia Hagström, @sofiahagstrom / Kristin Gannerud, @kgannerud / Anna-Karin Jonsson, @akjonsson / Jessica Unogård, @coachjuno / Susanne Plato, @suss18 /  Isabelle Willet, @issasw  / Tove Larsson, @ttovelarsson

Pass Your Power Forward

<<Pass Your Power Forward>>, is a a second-hand market place supported by the brand Power Woman behind the non profit organisation Team Power Woman Athletic Club. Everyone is free to buy and sell Power Woman sportswear. Make another Power Woman happy and PASS YOUR POWER FORWARD!

 

Facebook

Instagram

Website

Email

LinkedIn

Follow us on YouTube

Share Share

Tweet Tweet

Forward Forward

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Copyright © 2020 Power Woman, All rights reserved.