Höstmotivation och landsvägscykel 

Vi i styrelsen är peppade och igång med att utveckla klubben vidare i höst. Men först vill vi återigen tacka er för ert engagemang vid vårt triathlonlopp och för att vi tillsammans skänkte 5000kr till ROKS. Pengarna går oavkortat till våldsutsatta kvinnor och barn som är i kontakt med ROKS tjej- och kvinnojourer. Stort tack!

I augusti körde klubbmedlem, Hanna Törnqvist SM i Landsvägscykel linje, mer om hennes resa kan ni läsa i detta nyhetsbrev. Nästa lopp blir SM i mountainbike 19-20 september så håll utkik och heja fram denna starka trebarnsmamma.

Ambassadör Tove Larsson släpper snart höstens event i Göteborg så ta en titt på Facebook och Instagram. I nästa nyhetsbrev hoppas vi kunna presentera ny ambassadörer över hela landet som kommer att ordna event även utanför storstäderna.  Det ser vi fram emot!

Sommaren är slut, dagarna börjar bli kortare och nätterna kallare. Då kan det kännas stressande eller vara svårt att motivera sig till att få in träning och motion i vardagens livspussel. Längre ner kan ni läsa hur en av våra ambassadörer, Kristin Gannerud, planerar sin träning bland alla vardagsbestyr. Fortsätt gärna tagga oss med #teampowerwomanivardagen så kan vi peppa varandra ordentligt i höst.

Själv ska jag ändra mitt mindset – istället för att stöna och klaga på det kalla vädret ska jag omfamna höstfärgerna och njuta av den krispiga luften. Jag ska också bli bättre på att planera mina veckor. Vi får se hur det går när jobbstressen blir för påtaglig – då blir det oftast skjuta från höften. 

Önskar er alla en härlig träningshöst!
Åsa 

Styrelsens kommunikationsansvarig
@asami3athlon

Fredasfys före fredagsmys med Hart54. Hög puls, darrande muskler och glada skratt

SM i Landsväg Linje 2020

Hanna Törnqvist, klubbmedlem och först i klungan

Hemkommen från SM i Landsväg Linje tog Hanna sig tid att svara på några frågor.

Vem är Hanna Törnqvist?
Jag är trebarnsmamman som till vardags är mellanchef inom IT förtaget Fujitsu Sweden AB. Har en stor passion för träning, tävling och att ha roliga utmaningar i livet. Löpning, cykling och simning är mina favoriter just nu då jag satsar på triathlon.

Vad är din bakgrund idrottsligt?
Jag tävlade alpint i många år, kört MTB, ridit och spelat fotboll men gick senare över till att bli dansare och ledde dansklasser i StreetDance under mina ungdomsår. Löpning hittade jag som 20-åring och yoga som är ett bra komplement.

Vilka prestationer är du mest stolt över hittills?
Det är inte alla pokaler och medaljer som ligger i en låda i källaren, utan att jag som trebarnsmamma har kommit tillbaka till tävlingsglädjen och triathlon. Efter att ha fött tredje barnet 2017, har jag gått från att inte kunnat crawla till att genomföra 2 HIM, 1 olympisk och en sprintdistans under 2020 – och det har gått bra.

Du körde nyligen SM Landsväg linje, berätta om vägen dit?
Under de senaste åren har jag hittat tillbaka till cyklingen och faktum är att jag aldrig kört klunga förut. Men trampa kan jag och ta svängarna på Arlanda Test Track är väldigt likt slalom. I Dam 40 klassen startade 13 st och i Herr över 35 st. Fler kvinnor behövs i startfältet och jag tar en för laget för att visa att det inte är omöjligt att cykla med eliten.

Varför tävlar du för Team Powerwoman Athletic Club?
Jag är stolt över att vara kvinna, vi har unika förutsättningar inom idrott i synnerhet efter att ha fött barn och bildat familj. Powerwoman gör det tydligt för alla att kvinnor har rätt att satsa på sig själva och vad de drömmer om att åstadkomma, det är en samhällsviktig fråga och värt att lyfta.

Vad är en Powerwoman för dig?
Den som satsar på utveckling och som finner styrkan inom sig för att stå upp för den hon är och det hon vill åstadkomma, med ödmjukhet och livsglädje som ledord.

Tack Hanna för att du tog dig tid att dela med dig. Hanna kommer att köra fler tävlingar för Teamet under hösten. Närmast blir det SM i mountainbike den 19-20 september.

STAY CONNECTED FOLLOW OUR TEAM ON INSTAGRAM:  @teampowerwoman_official

Team tröjan är tillbaka – Beställ här

Oj ska jag hinna träna också?

Nu är vi snart inne i vardagskarusellen igen. Tiden bara springer iväg och man får ibland slita sitt hår för att få ihop vardagspusslet. Det ständiga dåliga samvetet står bakom varje hörn och jagar en lite extra med piskan. Och mitt i allt det här ska jag även finna tid till att ta hand om mig själv och träna!

Jag får ofta frågan om varför jag tränar så ofta. Är det inte bättre om jag tillbringar tiden med min familj? En sårande kommentar då jag tränar för att må bra, så att jag orkar bli den bästa versionen av mig. En stark mamma som orkar leka med barnen. En stark medarbetare som håller sig frisk och kommer till jobbet varje morgon. Men inte minst av allt, för att jag ska må så bra som jag bara kan. En annan viktig aspekt är att jag dessutom lär barnen hur viktigt det är att röra på sig. Så att de i sin tur kan få goda vanor i äldre ålder.

Men hur löser man pusslet? När man jobbar heltid, har en make som veckopendlar, har två barn på 10 respektive 12 år med läxor och egna träningar, ska få maten på bordet, se till att det finns rena kläder och att det inte är allt för rörigt i hemmet? Här finns det nog inte bara en lösning, utan här gäller det att vara öppen i sinnet och testa olika saker. Springa/cykla till och från jobbet, träna med barnen, träna när barnen sover, träna på lunchen o.s.v. Men a och o för mig är planering. Att under söndagen ta fram min kalender och skriva ner när träningen ska ske.

Ofta får man under veckan vara flexibel och påhittig då det kan komma mycket förändringar men ändå försöka hålla dessa tider heliga. När barnen var yngre la jag många pass tidigt på morgonen eller sent på kvällarna när de ändå sov. Idag försöker jag så gott det går förlägga träningen när barnen ändå ska träna, t.ex. cykla med dottern på racern till hennes fotbollsträning för att sedan fortsätta med härliga intervaller tills hennes träning slutar. De kortare styrkepassen kan jag ibland få in under lunchen. Vilket också har resulterat i mer effektiva eftermiddagar på jobbet. De längre passen lägger jag oftast tidigt på morgonen under helgen, och kommer hem lagom när resten av familjen stiger upp. Det finns inga undanflykter, vill man så kan man!

Men tränar man mycket så får man inte glömma att även planera för en god kost och sömn. Men vem har sagt att det ska vara enkelt! 😊 Fortsätt gärna tipsa varandra med hashtaggen #teampowerwomanivardagen


Eder ambassadör Kristin Gannerud @kgannerud

Testa triathlon tillsammans med Wolff-Wear, Race & Shine och Master of Tri den 1 september

Våra Ambassadörer
Kristin Gannerud, @kgannerud  /  Isabelle Willet, @issasw  / Tove Larsson, @ttovelarsson / Tilda Loftin, @coachtilda / Natalie Persson, @nattapersson

Pass Your Power Forward

<<Pass Your Power Forward>>, is a a second-hand market place supported by the brand Power Woman behind the non profit organisation Team Power Woman Athletic Club. Everyone is free to buy and sell Power Woman sportswear. Make another Power Woman happy and PASS YOUR POWER FORWARD!

Facebook

Instagram

Website

Email

LinkedIn

Follow us on YouTube

Share Share

Tweet Tweet

Forward Forward

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Copyright © 2020 Power Woman, All rights reserved.