Historik

Klubben startades 2018 av grundaren till företaget Power Woman, Anna Wretling. Hennes mål är och har alltid varit att bygga upp ett nätverk av “power women” som stöttar, peppar och hejar på varandra medan vi uppfyller våra mål. Här i Annas egna ord:

“Ända sedan det första ögonblicket jag kom på idén om att starta Power Woman har min vision alltid varit att främja kvinnors hälsa både mentalt och fysiskt. Jag tror att vi är bättre rustade att ta oss an livets utmaningar om vi lever en hälsosam livsstil. Det har alltid varit viktigt för mig att hjälpa, stödja och uppmuntra andra att börja träna eller fortsätta träna eftersom jag själv märkt hur mycket det förändrade mitt liv.  Power Woman är så mycket mer än bara sportkläder. Tillsammans skapar vi ett team av individer vars driv och huvudmål är att stödja och peppa varandra. Mitt mål var att skapa en härlig gemenskap där alla alltid känner sig välkomna. Det spelar ingen som helst roll om du är professionell eller nybörjare, det enda “kravet” är att man alltid är snälla mot varandra.”

Under sina tre år har klubben växt från en handfull medlemmar till ca 2500 stycken och vi fortsätter växa dagligen! Vi har medlemmar från hela världen, men vår huvudmarknad är Norden.

I Sverige har vi så kallade ambassadörer i flera olika städer som arbetar ideellt med att arrangera olika typer av event och aktiviteter för våra medlemmar. De kommande åren har vi som ambition att utöka antalet ambassadörer för att säkerställa att så många som möjligt får möjlighet att ta del av våra aktiviteter. Men vi har också många digitala event, såsom Zwift-pass och digital löpcoaching med mera som man kan ta del av oavsett vart man bor.

Styrelsen

Styrelsen består av en grupp engagerade och driftiga människor som gör sitt allra bästa för att driva klubben framåt. Deras uppdrag är att verka för medlemmarnas bästa och att sprida föreningens budskap kring kvinnors hälsa, träning och gemenskap.

“Vi vill inspirera, inkludera och agera för alla kvinnors fysiska och psykiska hälsa. Vi vet att tillsammans är vi starkare och kraften, inspirationen och peppen vi ger varandra, den måste upplevas. Välkommen till Team Power Woman Atletics Club. Om du har frågor eller tankar kring styrelsens arbete så får du mer är gärna kontakta mig på info@coachjuno.se” – Jessica, Ordförande Är du intresserad av att sitta i styrelsen? Kontakta i så fall valberedningen via Anna Bäckman, anna@backmanberg.se.

STYRELSEN BESTÅR AV FÖLJANDE

Ordförande, Jessica Unogård

Instagram: @coachjuno

Jessica är en all-idrottare med stor längtan efter att utmana sig själv och se vad hennes kropp och huvud kan klara av. Hon bor i Solna med man och två barn och jobbar om dagarna med kvalitetsfrågor i hotellbranschen och är personlig tränare med uthållighetsinriktning. Jessica hittade hem hos Team Power Woman genom alla inspirerande kvinnor och de häftiga kläderna de bar. En gemenskap där glädje och en längtan att utmana sig själv överröstar tidshets och prestationskrav!

Vice ordförande, Anna Wiss

Instagram: @annacarolinwiss

Anna är född och uppvuxen i Stockholm och lever med  sin man och två barn. Hon upptäckte kärleken till träningen efter sitt första barn och är numera utbildad PT och arbetar som reception- och gymansvarig på VANA Spa. För henne går fysisk och psykisk hälsa hand i hand – Anna måste träna för att må bra! Anna älskar att ta sig an nya utmaningar och testa sina gränser, livet är för kort för att ställa sig frågan – tänk om? Därför såg hon fram emot att kliva in i styrelsen och hoppas kunna bidra till att inspirera andra kvinnor till att leva ett hälsosammare liv och att utmana sig själva varje dag.

Kassör, Karin Berglund

Karin bor i Knutby utanför Uppsala på en lantbruksfastighet med man och fyra barn, där hon arbetar som koordinator inom försäljning av SolEl-anläggningar. Karin gick med i styrelsen för att hon tycker att värderingarna är riktiga och ser fram emot att knyta nya vänskapsband med andra likasinnade. Hon tror på att vi alla kan lyfta och peppa varandra till att göra stordåd! Hon ser fram emot att vara med och bygga upp föreningen och tror och hoppas att hon kommer att kunna göra en bra insats under detta år.

Sekreterare & ambassadörsansvarig, Sofia Hagström

Instagram: @sofiahagstrom

Sofia är en pigg och positiv tjej som trivs med mycket fart i vardagen! Hon bor och jobbar i Oslo som ingenjör men är ursprungligen från Kalmar – Sveriges triathlonmecka. Där föddes passionen för Ironman och viljan att vilja utmana sig själv. Det bästa hon vet är att nöta länge, länge, länge i havet och ute på asfalten. För Sofia är den här klubben unik i sitt sätt att kunna samla kvinnor runt just konceptet Power Woman. Vi är en fantastisk förening som peppar och stöttar varandra i att våga nå våra mål och drömmar, oavsett vad de är, menar Sofia. För någon ligger drömmen i att lära sig crawla i vuxen ålder och för någon annan handlar det om att ta sig an någon av de mest extrema fysiska utmaningarna som finns därute. Sofia brinner för att vidareutveckla detta fantastiska koncept och göra sitt bästa för att förbättra klubben efter medlemmarnas önskemål!

Cykelansvarig, Louise Thornblad

Instagram: @louisethornblad

Louise jobbar heltid som frisör men är även utbildad PT och instruktör. Hon bor i Tyresö tillsammans med sambo och hund och tränar gärna allt och mycket! Men landsvägscykling ligger henne närmast om hjärtat. Hon ser fram emot att vara en del av styrelsen för att kunna utveckla cykelsektionen i teamet och hoppas på att få fler att upptäcka denna fantastiska sport och konditionsform!

Suppleant & löpansvarig, Rebecca Hammel

Instagram: @rebeccahammel

Rebecca jobbar heltid som IT-konsult men är även PT, löpcoach och gruppträningsinstruktör på SATS. Hon bor i Stockholm på St Eriksplan med sin sambo och tre cyklar. Hennes största hobby är, inte helt oväntat, träning där fokus senaste åren legat på långdistanstriathlon (ex. Ironman) även om hjärtat ligger absolut närmast löpningen som hon också sysslat med längst. Hon brinner också otroligt mycket för att försöka inspirera andra till att tycka om träning, på samma sätt som hon själv gör. Rebecca gick med i styrelsen för att få lära känna de andra grymma individerna i styrelsen som brinner för samma sak och inspirera andra kvinnor till att våga utmana sig och hitta glädje i träningen, samt för att få en grym plattform att jobba med just det. En plats där man har möjlighet att påverka många i positiv riktning. Att se folk växa när det gör något som det inte trodde att de hade förmågan till, det är obetalbart!

Ambassadörer

Vi har ambassadörer på flera orter runt om i Sverige och en i Mill Valley i Kalifornien. De arbetar ideellt med att anordna olika typer av event och aktiviteter för våra medlemmar. Det kan vara allt från backintervaller, fystester på klinik, längdskidåkning, en söndagstur på cykeln, simcoaching, klättring, och mycket mer! Du är varmt välkommen att kontakta närmaste ambassadör för att komma med önskemål om framtida aktiviteter. 

Vi har som ambition att kontinuerligt öka antalet ambassadörer runt om i landet för att täcka in allt fler orter. Håll utkik här på hemsidan, vårt nyhetsbrev och på Facebook för att få information om när vi tar in nya ambassadörer om du är intresserad, eller hör av dig till Sofia Hagström i styrelsen.

Norr

Sandra Bygdén, Umeå

Instagram: @sandrabygden

En 23 årig tjej från Umeå, full av livsglädje och passion för livet som går igång på höga mål och drömmar. Alltid älskat att vara ute i naturen, gärna i fjällen, gärna med medhavd fika och gärna med ett stycke kravlöst sällskap. Efter några år på gymmet och ett smygande sug efter crossfit tog hennes träning en helomvändning i samband med pandemin. Lämnade gymmet och hamnade ute i löpspåret eller rullandes på en cykel. Med en nyfunnen kärlek för de två träningsformerna klappar hjärtat lite extra för lugnt och länge med fokus på att ha kul och njuta snarare än att bli supersnabb. Träning ska vara roligt, svettigt och glatt, inte stress, press och missnöje.

Sandra läser sista året på systemvetarprogrammet och behovet av att komma ut och svettas i friska luften blev större än någonsin i samband med det. Hon drömmer om att någon gång göra en Ironman även om vägen dit är lång och med stor ödmjukhet inför vad som dyker upp längs vägen. Det är inte bara målet som lockar utan kanske framförallt livsstilen på vägen mot målet. Hon ser därför framemot att fylla veckorna med löpning, cykling och så småningom (med skräckblandad förtjusning) ta sig an simning. Hon hoppas om några år nå det stora målet men till dess roar hon sig med delmål som till exempel: Hemmavasan som checkades av i sommar, och siktar nu mot nästa mål som är Stockholm Marathon 2022.

Som ambassadör för Team PowerWoman hoppas hon kunna föra samman likasinnade, sprida träningsglädje utan prestige eller krav på prestation oavsett träningsform. Vi ska träna, svettas, sprida glädje och pepp utan krav på nivå och tillsammans ta TPW till Umeå! 

Natalie Persson, Åre

Instagram: @nattapersson

Natalie är en positiv konditionsjunkie som alltid har älskat idrott och rörelse! Hon började sin idrottskarriär med att spela handboll i 10 år tills hon vid 22 års ålder insåg att det var försäsongen och löpningen som hon tyckte om allra mest! Hon lever utefter mottot ”Challenge Yourself” och utmanar sig själv med tuffa konditionsutmaningar varje år. Det började med marathon, sedan blev det En Svensk Klassiker, triathlon, traillöpning och adventure racing. Det galnaste hon har gjort hittills är ett 6 dagars-lopp som heter Nordic Islands Adventure Race. Tillsammans med tre andra lagmedlemmar (i tävlingens enda tjejlag) tog hon sig från Stockholm till Åbo med hjälp av kayak, MTB, packrafts, löpning och swimrun. Passionen för konditionsidrott har blivit ännu större de senaste åren och därför utbildade hon sig till Endurance Personal Trainer hösten 2018. Natalie sa upp sig från sitt kontorsjobb, började jobba med träningsappen paceUP! som PT och löpcoach. Längtan efter berg och friluftsliv gjorde att hon valde att flytta från Stockholm upp till Åre vintern 2019. Hennes mål är nu att sprida träningsglädje från sina äventyr och inspirera fler att våga följa sin dröm och passion!

Öst

Charlotte Rapp, Stockholm

Instagram: @rapp_ch

Charlotte är en positiv och glad tjej som älskar äventyr och fart. Hon är 36 år och jobbar som marketing manager. Hon bor i Saltsjöbaden utanför Stockholm med sina tre barn, två pojkar som är 9 och 10 år gamla och en tjej på snart 12 år. 

Träning har alltid varit en del av Charlottes liv och vardag och något som hon nu för vidare till sina barn. I vuxen ålder har träningen mycket  handlat om styrketräning och Charlotte höll tidigare på med body building och tävlade i Body Fitness men nu tränar Charlotte för att det är kul och för att må bra, där fokuset ligger på styrketräning, löpning, skidåkning men framförallt enduro (MTB) cykling, Detta är något Charlotte började med för bara några år sedan men hon blev totalt förälskad i sporten.

Team Power Woman är för Charlotte en klubb där alla är välkomna oavsett om man är helt ny till träning, tränar för att det är kul eller elitidrottare . Det är en klubb som lyfter och stöttar kvinnor i alla stadier av livet och visar att träning handlar om att ha kul och må bra, i både kropp och själ.

Angelica Rosander, Stockholm

Instagram: @angelicarosander

Angelica är en tävlingsinriktad glad och målmedveten tjej som alltid är nyfiken på att prova nya saker. Hon lever villa-, volvo-, vovve-livet i Haninge söder om Stockholm med sin make Tomas samt tre tonåringar Theodore 17 år, Mikaela 16 år, Oliwer 15 år och hunden Iris 3 år. Hon har alltid hållit på med idrott på olika sätt men har haft sin grund inom Softboll (Baseboll) där hon var landslagsspelare i många år, Angelica har flertalet SM-guld och faktiskt ett EM-guld i bagaget. 

Nu så består tränandet av att varva så många idrotter som möjligt, prova på nya saker och att träna för att ha en stark kropp som orkar med att leva, gå på äventyr, delta i lopp och ha kul på vägen. 

Som ambassadör hoppas Angelica kunna sprida lite rörelseglädje, visa på att alla kan vara med – man behöver inte springa milen på 45 min eller alltid ha ett rullsnitt på över 30km/h på cykeln – ibland räcker det med att snöra på sig skorna och mysjogga, andas och njuta av att man har en kropp som tillåter rörelse – det är inte alla som har.

Väst

Nathalie Pettersson, Vänersborg

Instagram: @medaljprinsessan

Nathalie är en glad dalslänning som nu bor i Vänersborg, vid Vänerns sydliga spets och hon jobbar natt som undersköterska på IVA.

Det som för åtta år sedan började med ett Göteborgsvarv, har nu utvecklats till ett brinnande intresse för träning och som en bieffekt har hon blivit en riktig vinnarskalle. Nathalie har bl.a. tagit sig an flera varianter av En Svensk Klassiker och sommaren 2018 fann hon kärleken till triathlon. Utan att kunna ta ett enda crawltag anmälde hon sig till Ironman 70.3 Jönköping 2019 och tänkte att simma, “ja det lär jag väl mig längs vägen”. Dock var det inte så lätt att lära sig crawl i vuxen ålder och en skadad axel har dragit ut på utvecklingskurvan. Men med gott mod siktar Nathalie mot debuten på Ironman i Kalmar 2021 då 2020 inte blev som någon planerat.

Team Power Woman Athletic Club betyder för Nathalie gemenskap, glädje och styrka. Hon vill få fler att förstå fördelarna med att vara fysiskt aktiv och energin som det ger oss. I kraften som communityn i Team Power Woman ger, hoppas Nathalie att fler vågar prova olika idrotter och att träning inte alls behöver vara så läskigt. Vi är alla barn i början, ingen är proffs från start och tillsammans har vi så mycket roligare.

Sara Furulind, Trollhättan

Instagram: @sfurulind

Sara är en energisk och pratglad banktant som har nära till skratt. Hon har alltid haft träning i sitt liv. Barndomen präglades av gymnastik, bandy och cykel. Cykel var mest för att göra sin pappa sällskap. Nu, många år senare har cykeln blivit en stor del i hennes liv och som hon brukar säga, hon är ständigt ute och cyklar. Främst cyklar hon MTB och tävlar i motionsklass men blir lika nervös som om det gällde ett lopp i Olympiska Spelen. Hon bor i Trollhättan med sambo och 2 barn och förutom att jobba på bank är hon instruktör på STC. 

Team Power Woman Athletic Club ger en möjlighet för kvinnor att stötta varandra. Något samhället behöver bli mycket bättre på, att lyfta varandra istället för att trycka ner. Efter att hon slutat med lagidrott har hon längtat efter att känna tillhörighet vilket hon ser fram emot i detta team. Som ambassadör för klubben hoppas hon kunna inspirera andra att våga tänja sina gränser och kanske komma utanför sin comfortzone. Dessutom ser hon fram emot att träffa nya härliga klubbmedlemmar.

Helena Hyttfors, Halmstad

Instagram: @helena42195m

Helena hittade glädjen till träning först som 40+, då hon efter en vadslagning började löpträna. Hon fick snabbt mersmak för längre distanser och gick från att vara den som avskydde löpning som ung till att älska långdistanslöpning. Efter att ha sprungit i mål som marathon-finisher på Stockholms stadion sökte hon nya utmaningar och fick år 2016 en kittlande tanke att prova triathlon utan att vare sig äga en lämplig cykel eller kunna crawla. Helena kallar sin resa för ”Från latmask till Ironman” och har de senaste åren genomfört flertalet triathlontävlingar från sprint- till fulldistantans.

Helena är utbildad lärare i bland annat ämnet idrott och hälsa men arbetar sedan 15 år tillbaka som rektor inom grundskolan.

För Helena handlar träning och rörelse om så mycket mer än tid och placering, nämligen – att våga är att vinna. För henne är rörelseglädje viktig och som ambassadör för klubben hoppas hon kunna inspirera andra till att också våga. Allt är möjligt!

Marie Robertsson, Göteborg

Instagram: @robertssonmarie

Marie är en positiv och målinriktad tjej på 43 år. Bor i Sävedalen utanför Göteborg med man och son. Håller precis på att byta jobb för att börja som kanslist och föreningsutvecklare på den lokal fotbollsklubben. Idrott och träning har alltsedan uppväxten i Jämtland varit Maries stora intresse. Hon är idag en hängiven långdistanslöpare men gillar all form av konditionsidrott och är även skidtränare i Sävedalens AIK.

Erika Johansson, Göteborg

Instagram: @erikajoh_91

Erika är en glad och energisk tjej på 30 år. Bor i Sävedalen utanför Göteborg. Hon bor tillsammans med sin fästman i en lägenhet men letar hus nära skogen där hon njuter av allt den ger. 

Hon är utbildad gymnasielärare i historia och religion och har på senare år läst till både samhällskunskap och geografi. Sedan ett år tillbaka testar hon hur det är att jobba på högstadiet som SO-lärare. 

Hon började med gymnastik redan i fyraårsåldern och när hon kom in i tonåren blev hon tränare och vid tjugoårsåldern blev hon ordförande i föreningen. Sedan några år tillbaka har hon lämnat gymnastiken men är istället löparcoach för Runacademy och har varit senaste tre åren. 

Den egna träningen består av löpning, cykel, simning och crossfit. Hon älskar att utmana sig och har tills idag hunnit med flertal halvmaror, maror, traillopp och ett mindre triathlon. Målet är Ironman Jönköping när samhället återgår till det normala. 

Som ambassadör hoppas hon sprida rörelseglädje och energi och att alla kan vara med oavsett träningsbakgrund! 

 

Mitt

Camilla Kempe, Jönköping

Instagram: @millimullan

Camilla 36 år är en kvinna med glädje å riv i som jobbar som nordisk brand manager på ett stort företag. Hon lever med kärleken och deras tre söner, totalrenoverar (sliter) med ett stort gammalt hus. Camilla köpte hennes livs första gymkort 2020 och kämpar med att träna bland folk. Hon har  alltid tränat hemma och älskar att inkludera sina barn i träningen samt trivs bäst i naturen. Hon är Mini runners- coach och har just dragit igång en sådan grupp i Jönköping.

Löpning är hennes kärlek och hon har avverkat ett par marathon.

Men för ett par år sedan behövde hon utmanas på nytt och då föll hon för Ironman. Det var några hinder dock! Hon avskydde vatten så pass att hon var rädd att det fanns monster under kaklet, så gissa då hennes dödsskräck för att bege sig ut i öppet vatten…

Alla har vi en Power Woman inom oss så låt oss hjälpas åt att släppa fram henne! Alla är vi olika, har olika styrkor och svagheter. Att lyfta varandra i alla lägen inom träning, familjeliv, arbete och att glädjas tillsammans. För det är just tillsammans som vi blir starkast och det gör oss till ett superteam – och där vill Camilla vara med!

Sofia Häger, Linköping

Instagram: @sofiahager

Sofia är en målinriktad och positiv tjej på som älskar att ha mycket på gång. Hon satsade under sin uppväxt på tennis och bodde fyra år i Oregon, USA där hon gick på College och spelade i Div 1. När hon flyttade hem landade hon i Linköping där hon idag jobbar heltid på Sectra som projektledare, är spinninginstruktör, driver en Triathlon-podd och satsar så gott hon kan på sin egna träning där hon fallit för just triathlon (och tempocykling). 

Sofia har som mål att bli så bra hon kan utifrån sina förutsättningar. En dröm och ett mål är att kvala till Ironman 70.3 VM. 

Hon får energi av att inspirera andra och hoppas att via Team Power Woman Athletic Club sprida ännu mer träningsglädje och få fler tjejer att våga testa och utmana sig själva! Sofia ser fram emot att dela denna resa med ett stort gäng härliga brudar!

Cassandra Eliasson, Kristinehamn

Instagram: @cassandraeliasson

Cassandra är en noggrann, nyfiken och positiv tjej som älskar träning. Hon bor och jobbar i Kristinehamn som simlärare/badvakt. Den största delen i hennes yrke är att hjälpa människor att utvecklas inom simnning. Ett drömjobb enligt henne själv, då hon brinner för att inspirera och hjälpa alla att utvecklas. Att hitta de små detaljerna som gör stor skillnad/utveckling, det betyder något extra. Hon är även utbildad frisör och gillar att skapa.

Hon tävlingssimmade som liten och har nu de senaste åren tagit upp det igen. Men inte bara i bassäng utan även öppet vatten och vintersimning. Hon startade även med löpning för ca tre år sedan då hon blev nyfiken på swimrun. Cassandra genomförde sitt första ÖtillÖ The Swimrun World Championship (65 km löpning + 10 km simning via 24 öar) nio månader efter sina första steg i löparskorna. Allt är möjligt med vilja menar hon. Hon har även testat på ett Backyard där det blev 17 varv av ren lycka. Sveriges längsta simlopp i öppet vatten, Vidösternsimmet ( 21,5+ km), har Cassandra simmat fyra gånger med en tredje placering som främsta  placering. Ett stort mål hon tränar mot är att simma den dubbla distansen, ett maraton. Hon hoppas även på att ännu en gång kunna kvala in till Swimrun World Championship, vilket då blir tredje gången hon deltar.

Team Power Woman är klubben där alla är välkomna. Pusha och peppa varandra för att våga nå våra drömmar och mål. Dela våra styrkor och kunskaper. Stor glädje och inspiration för alla.

Cassandra får energi av att inspirera andra och hoppas via Team Power Woman kunna sprida ännu mer träningsglädje och få fler tjejer att våga testa och utmana sig själva. Kan jag så kan du!

Syd

Issa Willett, Malmö

Instagram: @issasw

Issa är ett energiknippe med mycket driv som bor i Malmö med sin sambo. Men hon har ursrungligen rötter i England och Finland.

Issas träningsbakgrund började som mycket liten inom ridsporten där hon under många år tävlade på hög nivå inom fälttävlan. Men denna bana fick hon avsluta på grund av en rad skador. Hon har alltid haft träning och rörelse som en naturlig del av sin vardag då hon sprungit, simmat och åkt längdskidor samt varit en aktiv person i det stora hela. År 2015 kom landsvägscykling in i hennes liv och därefter fastnade hon för triathlon. Planen var att göra sitt första Ironman 70.3 i Jönköping 2020 men som vi alla vet vart 2020 något annat. Fokus har fått bli på att bli en bättre löpare då detta är hennes svaghet..

Issa lever utefter hennes farfars talessätt. “It’s the Willett power to never stop trying – when a Willett stop, it’s over!”

Team Power Woman hittade hon i och med att hon började följa Anna Wretling på Instagram och fick upp ögonen för de fantastiska kläderna. När Anna sedan släppte nyheten om att en klubb skulle startas så skrev Issa upp sig direkt!

Anna Bäckman, Kalmar

Instagram: @annabackman

Anna är en väldigt positiv tjej på 45 år. Hon bor i Mönsterås med man och två tonårsbarn och har tränat hela sitt vuxna liv. Men det startade på “riktigt” när hon 1996 gjorde sin instruktörsutbildning för SAFE. Sedan dess har det blivit många pass med allt från aerobic, stepup, styrka, cirkelträning och nu senast Les Mills Sprint. Hon älskar att testa nya saker och att hoppa på utmaningar till höger och vänster. Till vardags driver Anna en resebyrå tillsammans med en kollega och kör klasser på Nordic Wellness. Hon försöker peppa alla i sin omgivning till träning och rörelse. Älskart! 

Det Anna gillar mest med Team Power Woman Athletic Club är att det knyter samman likasinnade och man blir så inspirerad av att se alla andra. Kan jag kan du! Det handlar om att utmana sig själv och att pusha och peppa andra!

Annika Antonsson, Karlskrona

Instagram: @annikaantonsson

Annika är positiv, nyfiken och målinriktad. Hon har alltid något på gång och fullkomligen  älskar utmaningar av fysisk karaktär. Bor i Karlskrona tillsammans med sin man och två tonårsdöttrar, arbetar som chef på ett IT-konsultbolag.

Som yngre tävlade hon i orientering, har varit ledare på Friskis & Svettis och styrketränat en hel del. Efter andra barnet började hon träna löpning med långsiktigt mål att springa ett marathon, målet uppfylldes i Helsingborg 2016. Som belöning till avklarad mara köpte hon en racer med siktet inställt på att testa triathlon. Hunnit med en mara, några halvmaror, Lidingölopp och Swimrunlopp som Kustjagaren i Karlskrona och Blåkulla Swimrun i Oskarshamn.

Triathlon är nuvarande fokus, simning, cykling och löpning är roligt och varierande. Att lära sig crawla i vuxen ålder var en stor utmaning och det finns alltid något att utveckla. Har hunnit med en halv Ironman i Jönköping 2019. Långsiktigt mål är att genomföra en hel Ironman på “hemmaplan” i Kalmar. 

Som ambassadör i Team PowerWoman vill jag inspirera och inspireras av grymma kvinnor som vågar utmana sig själva och ta sig till nästa nivå oavsett vad det gäller. Allt är möjligt och tillsammans är vi starka!

USA

Tilda Loftin, Kalifornien

Instagram: @coachtilda

Tilda bor i Mill Valley, strax norr om San Francisco med sin man och två döttrar. Tilda jobbar som personlig tränare, massageterapeut och idrottscoach. Hon har bott i USA sen 1999 men åker regelbundet till Sverige för att hälsa på familj och vänner och äta sill.

Tilda har har tränat och tävlat mer eller mindre hela sitt liv. Hon började med längdskidor och löpning och började sedan med triathlon 1992. Hon gick på triathlongymnasiet i Motala och satsade då på triathlon helhjärtat. Hon tävlade under många år på längre triathlondistanser såsom 70.3 och Ironmans. Nu tränar hon mest för välmående men brinner för att coacha, speciellt kvinnor.

Hon är co-founder och head coach för träningsappen STRONGMom och driver sitt företag Coach Tilda.

Tilda kom i kontakt med grundaren Anna och blev väldigt imponerad både av kvalitén på kläderna samt företagets filosofi, och hoppas kunna sprida Team Power Woman’s anda även här i USA.